Саркозі підтвердив страту бойовиками «Аль-Каїди» французького заручника

Поділитися
Бойовики організації «Аль-Каїда в Ісламському Магрібі» стратили французького заручника. Про це повідомив голова терористичного угруповання Абу Мусаб Абдул Вадуд. Президент Франції Ніколя Саркозі підтвердив, що французький заручник, 78-річний Мішель Жермано, убитий.
Бойовики організації «Аль-Каїда в Ісламському Магрібі» стратили французького заручника. Про це повідомив голова терористичного угруповання Абу Мусаб Абдул Вадуд. Президент Франції Ніколя Саркозі підтвердив, що французький заручник, 78-річний Мішель Жермано, убитий.У заяві після завершення надзвичайної наради силових структур у Єлісейському палаці Саркозі назвав цю акцію "мерзенним і варварським актом" і пообіцяв, що "вбивство Жермано не залишиться безкарним". Президент закликав французів утриматися від поїздок у зону Сахеля, де бойовики взяли в полон французького заручника. Саркозі підкреслив, що "Франція була зобов'язана провести операцію проти терористів, щоб врятувати М. Жермано, оскільки бойовики відмовлялися від будь-яких переговорів з французькою владою про його видачу". Мішель Жермано був викрадений у Нігері 19 квітня 2010. «Аль-Каїда» пообіцяла відпустити заручника, якщо Франція допоможе звільнити активістів угруповання з в'язниць у Малі. 11 липня бойовики заявили, що у французької влади є 15 днів на виконання їхніх вимог. У четвер, 22 липня, від 20 до 30 французьких військових спільно з військовослужбовцями Мавританії провели спецоперацію з порятунку заручника. Вони здійснили рейд на один з таборів терористів в Малі. У ході спецоперації було знищено шестеро бойовиків. Проте військовим не вдалося виявити доказів того, що Жермано перебував на цій базі.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі