Саркозі: Франція продовжить вислання циган-нелегалів

Поділитися
Французький президент Ніколя Саркозі повідомив, що влада продовжить проводити вислання циган, які нелегально проживають на території країни, не дивлячись на критику опозиції і правозахисників.
Французький президент Ніколя Саркозі повідомив, що влада продовжить проводити вислання циган, які нелегально проживають на території країни, не дивлячись на критику опозиції і правозахисників.Про це він заявив під час засідання уряду, яке пройшло у середу, 25 серпня. Нагадаємо, Франція розпочала вислання нелегалів-циган до Румунії і Болгарії 18 серпня. У загальній складності до кінця місяця планується видворити з французької території 700 осіб. Раніше президент Франції Ніколя Саркозі офіційно заявив про початок демонтажу нелегально розташованих на території держави таборів-стоянок. Причиною такого рішення стала зростаюча злочинність в місцях проживання циган-нелегалів. Такі дії Саркозі викликали обурення в Єврокомісії, яка оголосила ці заходи утиском принципу свободи пересування всередині ЄС. Але, уряд Франції не вважає, що він щось порушує. У Франції є свої умови перебування на її території. Після трьох місяців життя, кожен приїжджий повинен довести, що він в змозі повноцінно утримувати себе, свою сім'ю. Якщо приїжджому це не вдається, його відправляють на батьківщину. Нагадаємо, 2009 року більш ніж 10 тисяч циган були видворені за межі Франції. У 1990 році за даними перепису населення на території Франції проживало 400 тисяч циган, 95% з них мають французьке громадянство, дві третини ведуть осілий спосіб життя.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі