Рейтинги правових, технологічних та медичних вузів України

Поділитися
За оцінкою експертів ЮНЕСКО були визначені найкращі правові, технологічні та медичні вузи України...

За оцінкою експертів ЮНЕСКО були визначені найкращі правові, технологічні та медичні вузи України. Кожен навчальний заклад, що брав участь у рейтингу, оцінювали за показниками науково-педагогічного потенціалу, якості підготовки студентів та визнання вузу за кордоном.

Найкращим правовим навчальним закладом з оцінкою в 30,1 балів було визнано Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Експерти високо оцінили, зокрема, науково-педагогічний потенціал вузу.

У першу п’ятірку найкращих правових вузів також увійшли: Київський університет права НАН України (22,2 бали), Одеська національна юридична академія (17,5), Академія адвокатури України (6,03), Київський університет туризму, економіки і права (4,3).

Серед технологічних вузів першість належить Національному лісотехнічному університету України, який отримав 14,4 балів за рахунок, в основному, свого науково-педагогічного потенціалу.

Лідерами серед вищих технологічних навчальних закладів стали також Одеська національна академія харчових технологій (12,9), Київський національний університет технологій та дизайну (11,7), Мукачівський технологічний інститут (8,1) та Національний університет харчових технологій (4,8).

Серед медичних навчальних закладів перше місце, набравши 18,6 балів, посів Національний медичний університет імені О.Богомольця, найвищу оцінку отримавши також за науково-педагогічний потенціал.

Крім нього, у першій п’ятірці медичних вузів опинились Національний фармацевтичний університет (10,4), Дніпропетровська державна медична академія (8,1), Кримський державний медичний університет ім.С.Георгієвського (7,4) та Донецький державний медичний університет ім.М.Горького (7,1).

Повні рейтинги правових, технологічних та медичних вузів України читайте у свіжому номері «ДТ». Рейтинги за іншими класифікаційними групами та загальний рейтинг двохсот найкращих вузів країни доступні тут.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі