Прокурор Криму відмовиться від місця у списку Луценка на користь своєї посади

Поділитися
Заступник генпрокурора, прокурор Криму Віктор Шемчук віддасть перевагу прокурорській посаді у разі, якщо доведеться обирати між нею та місцем у виборчому списку блоку «Народна самооборона Юрія Луценка».

Заступник генпрокурора, прокурор Криму Віктор Шемчук віддасть перевагу прокурорській посаді у разі, якщо доведеться обирати між нею та місцем у виборчому списку блоку «Народна самооборона Юрія Луценка».

В інтерв’ю «ДТ» Шемчук пояснив, що не був чинним прокурором, коли давав згоду на входження до списку. Виконувати обов’язки прокурора він не збирається й у передвиборчий період: «З початком виборчої кампанії я піду у відпустку, аби не створювати прецедентів і не давати підстав для підозр у тому, що прокуратура Криму чинить адміністративний тиск на користь тієї чи іншої політичної сили».

Подальші дії Шемчука, за його словами, залежатимуть від волі керівництва відомства. «Якщо раптом керівництво Генпрокуратури поставить питання так, що мені доведеться зробити вибір, — виберу, звичайно, прокурорську посаду. Я вже казав, що я — не політик, а правоохоронець», — заявив він.

Зазначивши, що зазвичай у правоохоронній структурі несхвально ставляться до участі когось з її керівників у виборчих списках, він ще раз наголосив: «Щоб не було заяв про можливий адміністративний тиск, я консультуватимуся з цього приводу із генпрокурором та керівництвом держави».

Водночас прокурор Криму запевнив, що поки не збирається виходити зі списку блоку Луценка, в якому посідає 16-те місце.

"На сьогодні я не маю наміру робити заяви про вихід із цього списку, змінювати свої переконання та вподобання. Правова, життєва і суспільна позиція таких людей як Катеринчук, Луценко, Стретович, мені більше до вподоби, ніж поняття інших політиків, у тому числі й тих, котрі носять погони», — заявив Віктор Шемчук.

Докладніше читайте в інтерв’ю Валентини Самар з Віктором Шемчуком у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі