ПРОЕКТ П О С Т А Н О В И ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Поділитися
Про звернення до Конгресу і Президента Сполучених Штатів Америки з приводу розповсюдження на вес...

Про звернення до Конгресу і Президента Сполучених Штатів Америки з приводу розповсюдження на весь світ неперевіреної та такої, що не відповідає дійсності інформації, в якій звинувачено Україну і Президента України у постачанні Іраку систем «Кольчуга»

В міжнародних засобах масової інформації, з посиланням на Державний департамент США, розповсюджено неправдиве, наклепницьке повідомлення, в якому Україну, державу, яка першою у світі добровільно відмовилася від ядерної зброї, на створення якої наші батьки, діди і всі народи країн СНД протягом сотні років віддавали все, навіть своє життя, бездоказово звинувачено у постачанні Іраку оборонного засобу – системи «Кольчуга». Враховуючи, що Міністерство закордонних справ направило відповідну ноту протесту і звернулося з відповідними матеріалами в ООН з проханням провести розслідування і поставити крапку у цьому питанні та керуючись інтересами нашої держави, Верховна Рада України постановляє:

1. Звернутися до Конгресу і Президента США з пропозицією терміново надати Парламенту і Президенту України інформацію про наявність та зміст документів, на підставі яких Держдепартаментом США була розповсюджена неперевірена неправдива інформація, в якій Україна звинувачується в постачанні Іраку систем «Кольчуга», а також оприлюднити рішення американо-британської комісії, яка перевіряла в Україні це питання, а в разі відсутності такого рішення – комісійно підготувати його на підставі виявлених ними фактів.

2. З урахуванням тієї обставини, що замість оприлюднення справжніх результатів перевірки, американо-британська комісія вимагає від України технологічних та комерційних таємниць, що стосуються унікальної української системи захисту «Кольчуга», вважати за необхідне вимагати від Конгресу і Президента США вибачення перед Україною через світові засоби масової інформації за недопустиме у міжнародних відносинах намагання шляхом сили і шантажу отримати цілком таємну інформацію про технології систем «Кольчуга».

3. У випадку, якщо Президент і Конгрес США не виконають цих вимог, запропонувати Президенту України та Міністерству закордонних справ України оголосити Посла США персоною нонграта, зобов’язавши його протягом 24 годин залишити територію України за цинічне втручання у внутрішні справи нашої держави. Одночасно відізвати Посольство України зі Сполучених штатів Америки і припинити з ними дипломатичні відносини, як з країною, котра застосовує у міжнародних відносинах силу, шантаж, цинічний наклеп і погрози. Негайно заборонити використання повітряного простору України військово-повітряними силами НАТО і США.

4. Негайно припинити будь-які знищення ядерного запасу України та забезпечити зберігання стратегічного озброєння, придатного для використання або реалізації на міжнародному ринку озброєнь.

5. Виконуючи волю українського народу з почуттям власної гідності, Європу будувати в Україні, а не в інших країнах і намагатися потрапити туди злиденними попрошайками.

Звернутися до Державної Думи ї Президента Росії про надання Україні допомоги:

- в добудові енергоблоків на Рівненській та Хмельницькій АЕС;

- у введенні в дію третього енергоблоку Чорнобильської АЕС, який у робочому стані потребує витрат значно менших, ніж законсервований а також набагато безпечніший;

- у негайному поверненні і розміщенні на території України ядерної зброї, яка була вивезена до Росії і поверненні Україні статусу міцної, незалежної ядерної держави.

6. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розпочати широкомасштабний переговорний процес, спрямований на забезпечення виконання ядерними країнами світу, в тому числі і США, в повному обсязі взятих перед Україною зобов’язань у зв’язку з відмовою України від ядерної зброї.

Проект вноситься народним депутатом України
В.П.Нечипоруком (фракція СДПУ(о)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі