Пірати захопили яхту з дітьми

Поділитися
© колаж Андрій Товстиженко, ZN.UA
Шестеро данців, включаючи трьох дітей, було взято в полон піратами, що напали на яхту в Індійському океані. Також захоплено ще двох членів екіпажу. Про це повідомляє "Бі-бі-сі" з посиланням на МЗС Данії.

Як розповіла прес-секретар міністерства закордонних справ Данії Шарлотта Сленте, на яхту було вчинено напад ще в четвер. Нині, згідно з офіційною Копенгагена інформацією, судно прямує до берегів Сомалі.
Морське піратство на африканському узбережжі індійського океану в останні роки перетворилося у надзвичайно прибутковий бізнес для сомалійців, які часто вимагають від власників суден або родичів захоплених багатомільйонні викупи.
За даними антипіратських військово-морських сил Європейського Союзу, зараз пірати утримують загалом беручи 688 заручників і 31 судно. Серед захоплених ними суден є і комерційні танкери.
Якщо інформація про захоплення данців підтвердиться, це буде означати, що за останні кілька тижнів це вже другий випадок нападу на людей, що не має відношення до комерційного судноплавства.
Першим таким випадком стало захоплення на початку лютого групи американців, четверо з яких загинули під час операції військово-морського флоту США з їх звільнення. Американські військові моряки стверджують, що їхніх співвітчизників вбили пірати.
Як повідомлялося, сьогодні, 28 лютого, пірати захопили в Аравійському морі судно Dover, до складу екіпажу якого входять двоє громадян України.
За матеріалами: BC Russian
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі