Підвищення пенсійного віку може початися вже в травні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує початок процесу підвищення пенсійного віку для жінок з 1 травня.

«Цей процес можливо розпочнеться з 1 травня 2011 року», - сказав він на прес-конференції.
С. Тігіпко зазначив, що це підвищення буде розпочато з травня, якщо в квітні буде остаточно прийнятий законопроект про проведення пенсійної реформи в країні.
Він також підкреслив, що уряд не буде відкликати зареєстрований у парламенті законопроект щодо пенсійної реформи, а напрацьовані зміни до нього будуть вноситися через депутатів більшості.
Як відомо, меморандум української влади МВФ, що був направлений 10 грудня 2010 року, передбачав прийняття закону про пенсійну реформу до кінця 2010 року і підвищення цін на природний газ на 50% для населення і теплокомуненерго з 15 квітня 2011 року.
Згідно з меморандумом, пенсійна реформа передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років шляхом його збільшення на 6 місяців щороку, щоб до 2020 року зрівняти його з пенсійним віком для чоловіків. Без цієї умови МВФ грошей Україні не видасть.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі