Огляд Samsung Galaxy S II (i9100)

Поділитися
Краще ворог хорошого: наче підтверджуючи цю істину, новий смартфон Galaxy S II піднімає планку топ-продукту на нову височінь. Смартфони, які ще вчора здавалися вершиною технічної досконалості, тьмяніють на тлі нового флагмана від Samsung.

Зовнішній вигляд

У зовнішності смартфона не багато нових рис. Ні кольорових вставок, ні металевих рамок й інших прикрас. Це серйозний апарат для тих, хто віддає пріоритет не формі, а змісту. Зовні Galaxy S II лаконічно-строгий й одягнений у звичний чорний глянець. Тим часом - це найтонший на сьогодні Android-смартфон, і за ваги близько ста грам абсолютно не обтяжує руку й кишеню. Для смартфона такої потужної продуктивності це досить незвично, й розробникам, звичайно, респект.

Але будьте обережні: через тонкий профіль Galaxy S II краще не носити в кишені брюк, де корпус може бути піддано сильному вигину. Також здивувала дуже тонка кришка акумуляторного відсіку - з нею треба бути уважніше, тим паче що при спробі зняття вона сильно згинається.

У руці цей апарат тримати досить комфортно, а тонкий корпус не подає жодних ознак розхитаності.

Внутрішня міць

Не таємниця, що Galaxy S II один з найпродуктивніших смартфонів на ринку. Це й не дивно: за наявності двоядерного процесора з частотою 1,2 ГГц й гігабайта оперативної пам'яті мобільні програми просто зобов'язані «не гальмувати». Та й з місцем під зберігання програм проблем немає, у смартфоні 16 ГБ власної флеш-пам'яті, а її ж ще можна й розширити картами microSD.

На Galaxy S II встановлено мобільну ОС Android 2.3.3 та оновлену версію фірмового інтерфейсу Touch Wiz 4.0. Віджети та ікони додатків розкидано на 7 незалежних робочих столів, 4 з яких повністю вільні для заповнення.

У смартфоні встановлено інтернет-браузер з повноцінною підтримкою Flash, доступні майже всі онлайн-сервіси Google. Працювати з програмою електронної пошти або офісними документами в додатку PolarisOffice зручно, підтримується копіювання й вставка тексту, додавання картинок. Спілкуватися в соціальних мережах - жодних проблем, до речі, на AndroidMarket нещодавно з'явилися клієнти для російськомовних мереж «ВКонтакте» й «Однокласники», які тут працюють чудово.

Взагалі працювати з великим 4,3 дюймовим екраном - одне задоволення. Для зручного введення тексту використовуйте клавіатуру з великими кнопками, а технологія прискореного введення Swype дає можливість набирати тексти, не відриваючи палець від екрану.

Потужність процесора дозволила використовувати на смартфоні такі програми як фото й відео редактор. Крім того, якщо другий простенький, то перший досить просунутий: поворот зображення, накладення, регулювання яскравості, контрасту, насиченості кольорів, фотоефекти тощо.

Super AMOLED дисплей - найкращий з тих, на які тільки можна натрапити в смартфонах. Чітка картинка, яскраві та насичені кольори. Дуже сподобався різкий текст з відмінною читабельністю. При використанні Galaxy S II як електронної книги не відчуваєш ні найменшого дискомфорту навіть при багатогодинному читанні книжок. На яскравому сонці екран звичайно вицвітає, але не критично.

З роллю мультимедіа-програвача смартфон справляється на ура. Музичний програвач має еквалайзер із ручними налаштуваннями, автоматично або власноруч налаштованими плейлистами. FM-радіо працює тільки за підключеної дротової гарнітури і навушників. Але здатний працювати в режимі гучного зв'язку, замінюючи радіоприймач. Потужна начинка дає смартфону можливість відтворювати неконвертоване комп'ютерне відео, включно з роликами HDякості.

Galaxy S II не розчарував за показниками автономності: за найвищої інтенсивної навантаження смартфон працює від батареї близько 7-8 годин, у режимі mp3 плеєра - більше доби. При звичайній експлуатації, - голосові дзвінки / музика / розмови / періодичний вихід в інтернет, - як мінімум дві доби автономності гарантовано.

Комунікації

Ковзнувши пальцем по екрану зверху вниз, можна завантажити панель повідомлень зі списком підключень; тут ми потрапляємо до налаштувань Bluetooth, Wi-Fi, GPS.

Особливо хотілось би відзначити незвичайну реалізацію USB. Цей інтерфейс у смартфона Galaxy S II далеко не такий звичайний, як у інших. Річ і тім, що підтримується функція USBхоста: через перехідник до смартфону легко підключати будь-які USB-флешки з файлами. Більше того, через інший перехідник сюди ж можна приєднати телевізор з HDMI.

Якщо говорити про голосові комунікації, то під час телефонних розмовах чути співбесідника нормальна, навіть у місцях зі слабким рівнем сигналу й в галасливих місцях (на трасі) - претензій до якості зв'язку не виникло.

Камера

8-мегапіксельна камера з автофокусом і спалахом дуже сподобалася. За рівнем якості та кольору фото не гірші, ніж у компактних цифрових камер. Хіба що шумозаглушення в темних областях іноді працює дуже агресивно, приховуючи деталі.

Дуже вразила і можливість відеозапису в FullHD форматі 1920х1080 зі швидкістю 30 кадрів/сек - не кожна, навіть просунута, цифрова камера з таким упорається. Відеозйомка в цілому не завдає проблем, лише за слабкого освітлення система безперервного автофокусу може відчувати труднощі, що призводять до розмиття картинки.

Висновок

Незважаючи на дрібні «але», як-от повністю пластиковий корпус і традиційний дизайн, у Galaxy S II є чимало приводів для гордості. Це й блискавична швидкість ОС і додатків, і швидка робота GPSнавігаціі, й якісна 8-ми МП камера, й просто чарівний Super AMOLED екран. Якщо вам пощастить стати власником Galaxy S II, ви будете в захваті від можливостей цього апарата!

Технічні специфікації Samsung Galaxy S II i9100

ОС

Android 2.3

Форм-фактор

Моноблок

Екран

SuperAMOLEDPlus, сенсорний, 4,27 дюйма, 800x480, 16 млн. кольорів

Процесор

Двоядерний S5PC210 частотою 1,2 ГГц

Пам'ять

16 ГБ + карти пам'яти microSD до 32 ГБ

Підтримка мережі

GSM/3G

WiFi

802.11а/b/g/n, n 2,4 ГГци5 ГГц, WiFi Direct

Bluetooth

3.0+HS

USB

2.0, USB хост

GPS

A-GPS

Камера

8 Мп з автофокусом і спалахом, FullHDвидео

Радіо

FM

Аудіовихід

3,5 мм

Акумулятор

1650 мАч

Розміри, мм

125,3 x 66,1 x 8,49

Вага, г

116

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі