Обама підписав договір про СНО

Поділитися
© gorod.tomsk.ru
Президент США Барак Обама підписав ратифікаційний документ до договору з Росією про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Раніше, 28 січня, аналогічний підпис поставив російський колега Обами Дмитро Медвєдєв.

Сам договір лідери США і Росії підписали ще у квітні 2010 року на спільній зустрічі у Празі. Цьому передував цілий рік переговорів у рамках спеціально створеної комісії. Після підписання главами обох держав документ був ратифікований Сенатом США, а також російськими Держдумою і Радою Федерації. Окрім того, обидві сторони прийняли щодо договору низку застережень, які, однак, не носять юридично зобов'язуючого характеру.

Угода про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, відома як СНО-3, прийшла на зміну попередньому договору, термін дії якого закінчився у 2009 році. Згідно з його положеннями, новий договір, що передбачає взаємне скорочення ядерного озброєння, буде діяти десять років.

СНО-3 офіційно набуде чинності після того, як ратифікаційними документами обміняються представники обох країн.

За даними МЗС РФ, це може статися 5 лютого в Мюнехені під час зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Гілларі Клінтон.

За матеріалами Лента.Ru, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі