МЗС України вимагає від Білорусі роз'яснити ситуацію з українською правозахисницею

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Міністерство закордонних справ України передало ноту посольству Білорусі з проханням роз'яснити причини, через які правозахисниці Марині Цапок було заборонено в'їзд до цієї країни.

У МЗС України сподіваються, що інформація про існування нібито «чорних списків», нев'їзних громадян України до Білорусі, не буде відповідати дійсності.

Українська сторона рішуче виступає проти таких списків у відносинах з будь-якою країною, оскільки їх наявність суперечила б «добросусідському духу двосторонніх відносин, а також принципу свободи пересування, що передбачено низкою угод між Україною і Білоруссю, зокрема, консульською конвенцією та угодою про безвізові поїздки громадян».

Нагадаємо, 20 квітня українську правозахисницю М.Цапок було знято з потягу «Київ - Мінськ» білоруськими прикордонниками. Вона прямувала до Білорусії для надання допомоги Міжнародній наглядовій місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини у Білорусі.

Ще одного інформаційного помічника представника Міжнародної наглядової місії з України Максима Кицюка також затримали на українсько-білоруському кордоні: у ніч на 9 березня 2011 року його зняли з потягу співробітники прикордонної застави, заявивши правозахиснику, що з 4 березня він у «списках нев'їзних».

Представники Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини у Білорусі розцінюють цей факт як пряме перешкоджання Міжнародній наглядовій місії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі