МЗС України обіцяє захистити права українців у Росії

Поділитися
Міністерство закордонних справ України обіцяє активно відстоювати право на існування організації українців у Росії. Про це 19 січня заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"МЗС уважно відстежує ситуацію навколо Організації українців в Росії, що представляє інтереси етнічної громади наших співвітчизників до РФ", - сказав Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Дипломат підкреслив, що якщо інформація ЗМІ про наміри російської сторони закрити дану організацію підтвердиться, то це завдасть істотної шкоди атмосфері двосторонніх відносин.

"Коли ми говоримо про стратегічне партнерство, то виходимо з того, що обидві сторони будуть давати стратегічну оцінку кожного свого кроку", - підкреслив він.

Волошин зазначив, що є деякі сумніви в тому, що російські партнери враховують стратегічні наслідки своїх кроків у ситуації з закриттям Федеральної національно-культурної автономії українців в Росії, перевіркою діяльності Організації українців у Росії, та діями навколо бібліотеки української літератури в Москві.

"Тому МЗС України буде найсерйознішим чином відстоювати право Організації українців у Росії на подальше існування, водночас сприяючи тому, щоб українці, які проживають в Росії, взяли активну участь у створенні ще однієї організації для захисту своїх інтересів", - резюмував дипломат.

Ліквідація триває

Тим часом видання Gazeta.ua пише про те, що в РФ планують закрити ще одну українську організацію.

Так, за словами головного редактора інформаційного порталу Об'єднання українців Росії Віктора Гіржова, на 31 січня Міністерство юстиції РФ запланувало процедуру закриття ОУР.

Нагадаємо, 23 грудня з Бібліотеки української літератури в Москві було вилучено понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Після другого обшуку, який відбувся через чотири дні, єдина на території Росії Бібліотека української літератури в Москві була опечатана і закрита. 12 січня бібліотека запрацювала знову в звичайному режимі. Була відновлена робота її читацького та абонентського залу.

Тим не менше, кримінальну справу, порушена за фактом розповсюдження екстремістської літератури не було закрито.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі