Мінський суд відпустив росіян, які брали участь у заворушеннях

Поділитися
Увечері в четвер суд Московського району Мінська звільнив росіян Артема Бреуса та Івана Гапонова та засудив до штрафу в розмірі 10 мільйонів білоруських рублів (близько 3,5 тисяч доларів).

О. Бреус та І. Гапонов були визнані винними за частиною 2 статті 293 (масові заворушення) КК Білорусі. Розгляд справи за цивільним позовом про збиток майну призупинено в зв'язку з відшкодуванням, зазначила суддя, зачитуючи вирок.
Раніше держобвинувач просив суд призначити О. Бреус та І. Гапонову штраф у розмірі 17,5 мільйона білоруських рублів (близько 5,8 тисячі доларів) кожному. Прокурор заявив, що обтяжуючих обставин у справі немає, а в якості пом'якшуючих згадав, що потерпілі співробітники спецназу не мають до росіян претензій. Як повідомлялося, з 15 викликаних до суду співробітників міліцейського спецназу Мінська ніхто не впізнав І. Гапонова та О. Бреуса як учасників акцій протесту.
Молоді люди заявили, що щасливі опинитися на волі, але мають намір оскаржити вирок. Обидва росіянина поки не планують залишати Білорусь.
Нагадаємо, росіяни були затримані в центрі Мінська 19 грудня 2010 після того, як міліцейський спецназ розігнав акцію протесту опонентів білоруського президента Олександра Лукашенка. 30 грудня їх відпустили разом з іншими дев'ятьма росіянами, однак невдовзі затримали знову, цього разу в рамках кримінальної, а не адміністративної справи. Суд над молодими людьми тривав з 22 лютого.
За матеріалами: Лента.Ру
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі