Луценко пропонує закріпити трьохпроцентний бар'єр

Поділитися
Лідер «Народної самооброни» Юрій Луценко вважає необхідним «заморозити» існуючий трьохпроцентний бар'єр для проходження у Верховну Раду.

Лідер «Народної самооброни» Юрій Луценко вважає необхідним «заморозити» існуючий трьохпроцентний бар'єр для проходження у Верховну Раду на рівні 3%.

«Його підвищення означає гру проти одних, зниження — гру проти інших, — пояснив він в інтерв'ю «ДТ». — Саме цим керуються ті, хто говорить про зміну висоти бар'єра. Це — вузько особистий і глибоко корисливий підхід, а аж ніяк не державний».

У теж час Луценко вважає, що «з погляду демократії» необхідно було би знизити прохідний бар'єр.

«Тому що на минулих виборах, якщо не помиляюся, кожний третій виборець, що прийшов на вибори, як говориться, залишився без депутата. Голоси великої кількості виборців, віддані за політичні сили, що не потрапили в парламент, виявилися в скарбничці переможців. Так що результати кампанії-2006 не можна назвати підсумками всенародного волевиявлення», — підкреслив він.

При цьому Луценко відзначив, що «з іншого боку, об'єктивно потрібне укрупнення політичних сил, без якого неможливе підвищення політичної відповідальності».

«І в тому, і в іншому сценарії є свої резони. Ми готові до будь-якого розвитку подій», — резюмував лідер «Народної самооборони».

Він також розповів, що днями спілкувався «із третім за впливовістю гравцем у Партії регіонів, який вважає, що необхідно понизити поріг до 1%».

«Наскільки я розумію, вони не знають, що робити з Морозом, — припустив Луценко. — Цілком очевидно, що у регионалов існують певні домовленості з ним. Настільки ж очевидно й те, що брати його в блок вони не хочуть, а пускатися в автономне плавання при існуючому бар'єрі Мороз боїться».

Говорячи про дату дострокових виборів у парламент, Юрій Луценко відзначив, що «їх треба було провести ще вчора».

«По-перше, були перекручені результати всенародного волевиявлення. По-друге, український парламент повинен одержати новий імпульс для роботи… По-третє, дострокова кампанія повинна стати свого роду карою за зрадництво. Щоб надалі неповадно було», — заявив колишній соціаліст, додавши, що йому «сумно, що це стосується Олександра Мороза й інших людей, з якими мені довелось довго працювати разом».

Докладніше читайте в інтерв'ю Сергія Рахманіна з Юрієм Луценко у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі