КОМЕНТАР ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЮЩЕНКА СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ДТ»:

Поділитися
— Те, до чого прагнули і Україна, і керівництво Міжнародного валютного фонду, нарешті сталося: ми знайшли спосіб, як перегорнути сторінку...

EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT
— Те, до чого прагнули і Україна, і керівництво Міжнародного валютного фонду, нарешті сталося: ми знайшли спосіб, як перегорнути сторінку. Як розрахуватися з минулим і зробити акцент на розробці відносин на майбутнє. Поставлено крапку в тому питанні, до якого ми довго йшли — і професійно, і, можливо, політично. Що тут головне? Весь масив аудиторських перевірок підтвердив цільове використання резервних фондів центрального банку. Спростовано те, навколо чого плелися внутрішні політичні інтриги про буцімто непрозорі, не в інтересах країни, схеми чи моделі.

Так, справді існує питання щодо методології статистики, і воно на професійному рівні було найскладнішим. Але я думаю, що рада директорів дала в цілому зважену оцінку дій і української сторони, й менеджменту, й агентів операцій. А тепер всім нам треба попрацювати над тим, щоб в Україні (до речі, ще дев’ять країн цього року потрапили в аналогічну ситуацію) піднести на якісно інший рівень і моніторинг виконання заходів меморандуму, і схеми інформування. Щоб відносини між Фондом та Україною, чи іншими країнами, стали краще формалізованими. Одні і ті ж цифри мають врешті-решт отримати однакове смислове наповнення. Тоді в майбутньому і проблем такого роду не виникатиме.

— А саме майбутнє буде? Фінансування буде розморожено?

— З понеділка до Києва приїжджає чергова місія Міжнародного валютного фонду, і ми говоритимемо виключно про майбутнє. Розглядатимуться проблеми бюджету-2001 і структурних реформ; на цій основі буде підготовлено записку для ради директорів МВФ.

— Ваш прогноз: цього року гроші надійдуть?

— Прогноз оптимістичний, абсолютно оптимістичний. Нам є про що сказати з точки зору розвитку економіки за ці півроку — і в структурній, і в бюджетній частині. На макрорівні вдалося утримати і можливо, дещо оптимізувати ті цілі, які закладалися в спільну з МВФ програму. І це є доброю основою для співпраці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі