КДБ: Для вибуху в мінському метро було використано невідому речовину

Поділитися
Теракт в мінському метро було здійснено з використанням раніше невідомої вибухової речовини. За словами глави білоруського КДБ Вадима Зайцева, таке ж речовина була застосована і під час вибуху в Мінську в 2008 році.

В. Зайцев заначив, що одного грама використаного речовини вистачить для того, щоб відірвати зап'ястя. Він підкреслив, що вибухівка представляє величезний інтерес для експертів.

При цьому голова КДБ додав, що терористи придбали вибухівку в інтернеті.
Водночас, за його словами, аналогів речовини не вдалося виявити "у даних жодної з держав".

В. Зайцев також розповів, що спецслужби, розслідуючи теракт 2008 року, вважали, що мають справу з підривниками-професіоналами високого класу, однак тепер прийшли до висновку, що за вибухами стоять просто "здатні люди ".

Нагадаємо, вибух в мінському метро стався ввечері 11 квітня. Загинул
о12 осіб, всього постраждало понад 190 осіб. Згідно з попередніми даними слідства, вибуховий пристрій, закладений на платформі станції «Жовтнева», був радіоуправляючим.

Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що теракт в мінському метро розкрито, виконавці затримані. Пізніше стало відомо, що троє затриманих за підозрою в причетності до теракту в Мінську визнали свою провину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі