Грузія вводить паспорти для жителів Абхазії і Південної Осетії

Поділитися
© manutd.com
Парламент Грузії в п'ятницю в остаточному, третьому слуханні прийняв пакет законодавчих змін, підготовлених урядом країни, який передбачає видачу особам, які "легітимно проживають" в Абхазії і Південній Осетії "нейтрального посвідчення особи" і "нейтральних проїзних документів".

Пакет поправок передбачає внесення змін до 11 різних законів, які регулюють, зокрема, процедуру видачі паспортів, державні символи, податки, мита Публічного реєстру, освіту, гранти і підприємництво; а також уточнюють закон "Про окуповані території".

Згідно з пакетом законодавчих змін, які проживають у "сепаратистських регіонах" особи зможуть отримати такі документи добровільно, що дозволить їм подорожувати за кордон, а також користуватися існуючими в Грузії соціальними благами. Однак отримання такого документа не означає отримання громадянства Грузії.
Згідно зі змінами, нейтральні документи будуть видаватися "до відновлення юрисдикції Грузії в повній мірі на території автономної республіки Абхазія і Цхінвальського регіону (колишньої Південно-осетинської автономної області)".
Вартість нейтрального проїзного документа складе 35 ларі (приблизно 20 доларів США), а нейтрального посвідчення особи - 10 ларі. Ці документи будуть надруковані і заповнені тільки "не грузинською мовою"; на них буде витиснено тільки реєстраційний номер, індивідуальний номер і не буде зображений герб Грузії.
Згідно з проектом поправок до закону "Про окуповані території", який є частиною цього пакету, власники нейтральних документів зможуть в'їжджати в "сепаратистські регіони" і з заборонених напрямків, тобто не лише з боку муніципалітетів Зугдіді і Горі, однак про це вони повинні повідомити уряд Грузії.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі