Голова асоціації виноробів: Виробники горілки прагнуть знищити вітчизняне виноробство

Поділитися
Українські виробники горілки разом із міжнародними алкогольними корпораціями розпочали справжн...

Українські виробники горілки разом із міжнародними алкогольними корпораціями розпочали справжню інформаційну війну проти вітчизняної галузі виноградарства та виноробства, заявляє голова Асоціації «Виноградарі та винороби України» Сергій Петренко.

Відзначивши, що ринок міцних алкогольних напоїв є ринком надприбуткової продукції, Сергій Петренко нагадав, що кріплені вина є основним замінником вживання лікеро-горілчаних виробів, бо мають конкурентну перевагу — ціну. Тому, за його словами, провідні виробники лікеро-горілчаних виробів та коньячної галузі розпочали «програму дискредитації» українських вин.

«На неї не шкодують коштів. Постійна інформація в усіх ЗМІ про українські «порошкові вина, яка не підтверджується жодними дослідженнями чи аналізами. Жодного факту виявлення такої продукції. Жодної процедури у Держспоживстандарті», — наголошує керівник асоціації виноробів.

На його думку, таким чином міжнародні алкогольні компанії та горілчані холдинги прагнуть звільнити місце на українському ринку для імпортних вин, які не можуть бути реалізовані на світових ринках. У цьому, впевнений Сергій Петренко, їм активно допомагають і вітчизняні виробники алкоголю.

«Набагато простіше завозити сюди все з-за кордону, поступово звільняючи місце від української продукції. Тому за останні три роки обсяги імпортованого в Україну вина та виноматеріалів сягнули 16 млн. дал.», — говорить експерт.

Окрім того, за його словами, законодавчо створюються ринкові умови, що унеможливлюють виробництво вин в Україні. Зокрема, у Верховній Раді розглядаються законопроекти, де пропонується збільшити ставки акцизного збору для горілки від 0 до 50% (протягом трьох років), а для деяких видів вин — на 680%, наголошує Петренко.

«Всі вони (законопроекти, — ред.) спрямовані на створення умов, за яких зникне виробництво кріплених вин і зникнуть з українських полиць наші столові вина вартістю нижчою за 11–14 грн», — застерігає він.

Голова Асоціації «Виноградарі та винороби України» переконаний, що єдина можливість вижити у виноградарів — об’єднатися і створити «спільну систему самозбереження галузі».

Докладніше читайте у статті Сергія Петренка «Війна на смерть. Хто виживе — горілка чи виноградарі?» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі