Гавайські острови накрило цунамі

Поділитися
Сьогодні, 11 березня, хвилі цунамі накрили Гавайські острови, цунамі очікується також на західному узбережжі США і в Південній Америці.
Перші хвилі цунамі накрили острів Кауаї, а потім досягли пляжу столиці Гавайських островів Гонолулу. Мешканці прибережних районів залишили свої будинки і перебувають в 11 евакуаційних центрах у будівлях шкіл.
Висота хвилі на острові Мауї досягла майже двох метрів, на островах Кауаї і Оаху - близько метра. Цунамі не завдало істотної шкоди.
Аеропорт Гонолулу продовжив роботу в штатному режимі, але пілоти семи літаків прийняли рішення не здійснювати посадку і вирушили назад.
Влада континентальних американських штатів Вашингтон, Орегон і Каліфорнія, які виходять на Тихий океан, закликають мешканців залишити свої будинки через загрозу цунамі.
На Алеутських островах у штаті Аляска було оголошено штормове попередження.
Після сьогоднішнього землетрусу в Японії магнітудою 8,8, епіцентр якого розташовувався на глибині 24-х кілометрів біля східного узбережжя острова Хонсю, система сповіщення про цунамі спрацювала майже по всьому тихоокеанському басейну. У Японії через цунамі загинули сотні людей.
У Росії, за даними МНС РФ, основна загроза цунамі припадає на Курильські острови. Йдеться про чотири населених пунктах: Південно-Курильськ (острів Кунашир), Північно-Курильськ (острів Парамушир), Мало-Курильськ (острів Шикотан) і Буревісник (острів Ітуруп).
За матеріалами: Інтерфакс-Україна, BBC Russian
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі