Французькі спецслужби шукають смертницю, яка прибула до країни для здійснення теракту

Поділитися
© Ольга Каменева/Gazeta.ua
Спецслужби Франції шукають смертницю, яка ймовірно, прибула до країни для здійснення масштабного теракту у транспорті. Про це у понеділок, 20 вересня, повідомляє місцева газета Le Monde з посиланням на анонімне джерело.
Спецслужби Франції шукають смертницю, яка ймовірно, прибула до країни для здійснення масштабного теракту у транспорті. Про це у понеділок, 20 вересня, повідомляє місцева газета Le Monde з посиланням на анонімне джерело.За даними видання, поліцейські та спецслужби знаходяться в режимі постійної готовності. Смертниця нібито має прибути до Парижа, де і має намір здійснити теракт в міському громадському транспорті. Як розповіло джерело Le Monde, минулого тижня про загрозу одночасно повідомили міністерство внутрішніх справ однієї з країн Північної Африки і агенти французьких спецслужб. «Існує загроза, яку може відчути кожен, хто користується громадським транспортом», - розповів співрозмовник газети. За його словами, стан підвищеної готовності було введено у четвер, 16 вересня. Тим часом, міністр внутрішніх справ Франції Бріс Ортфе повідомив, що загроза теракту «реальна», а «пильність посилена». При цьому він не став уточнювати інші подробиці. За останні роки громадський транспорт європейських столиць неодноразово ставав об'єктом нападу терористів. Так, 11 березня 2004 року в Іспанії було підірвано чотири приміських потяги. Жертвами цього теракту стали понад 190 людей, ще близько 1800 отримали поранення. Через майже рік, 7 липня 2005-го, смертники скоординовано привели в дію вибухові пристрої у громадському транспорті британської столиці Лондона. Тоді загинули більше 50 людей, близько 700 постраждали. Рівно через два тижні була зроблена ще одна спроба здійснити теракти у лондонському міському транспорті, однак завдяки щасливому випадку жодна з бомб не спрацювала.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі