Франція починає депортацію циган-нелегалів

Поділитися
Сьогодні, 19 серпня, влада Франції виселить за межі країни першу партію циганів, що незаконно оселилися на території країни. 80 циганів будуть примусово депортовано до Бухаресту.

Сьогодні, 19 серпня, влада Франції виселить за межі країни першу партію циганів, що незаконно оселилися на території країни. 80 циганів будуть примусово депортовано до Бухаресту.

Раніше президент Франції Ніколя Саркозі офіційно заявив про початок демонтажу нелегально розташованих на території держави таборів-стоянок. Причиною такого рішення стала зростаюча злочинність в місцях перебування циганів-нелегалів.

В цілому Франція збирається «вигнати» зі своєї території близько 700 циганів і демонтувати більше 50 таборів-стоянок. Влада акцентує, що вона аж ніяк не намагається пригнічувати чиїсь права, але вимагає пошани до закону.

На даний момент у Франції знаходиться приблизно 15 тисяч циганів зі східної Європи. Їх присутність на території будь-якої європейської держави виправдана свободою пересування всередині Європейського Союзу. Але у Франції є свої умови перебування на її території. Після трьох місяців життя, кожен приїжджий повинен довести, що він в змозі повноцінно утримувати себе, свою сім'ю. Якщо приїжджому це не вдається, його відправляють на батьківщину.

Кожному дорослому циганові, що депортується, французька влада надає 300 євро (приблизно 390 доларів) як гуманітарну допомогу. Діти отримують 100 євро.

Такі дії Саркозі викликали обурення в Єврокомісії, яка оголосила ці заходи утиском принципу свободи пересування усередині ЄС. Але, уряд Франції не вважає, що він щось порушує. Більше того, закликає інші країни-члени Євросоюзу приєднатися до програми адаптації європейських циганів.

Крім того, дане рішення викликало критику з боку французької опозиції

Нагадаємо, що у 2009 році більше 10 тис. циган були видворені за межі Франції. У 1990 році за даними перепису населення на території Франції проживало 400 тис. циган, 95% з них мають французьке громадянство, дві третини ведуть осілий спосіб життя.

За матеріалами: «Эхо Москвы», The Wall Street Journal

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі