Фесенко намагається незаконно встановити адміністративну вертикаль управління загальними судами?

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Голова Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко направив листа головам загальних апеляційних судів, у якому вимагає письмово узгоджувати з ним відрядження за межі області, відпустки, а також інформувати про відсутність у зв’язку з хворобою із зазначенням осіб, які виконують обов’язки голови загального апеляційного суду на цей період. Про це у свіжому номері «Дзеркала тижня» пише Оксана Мариненко.
Голова Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко направив листа головам загальних апеляційних судів, у якому вимагає письмово узгоджувати з ним відрядження за межі області, відпустки, а також інформувати про відсутність у зв’язку з хворобою із зазначенням осіб, які виконують обов’язки голови загального апеляційного суду на цей період. Про це у свіжому номері «Дзеркала тижня» пише Оксана Мариненко.«По суті ж це — перевищення повноважень голови вищого суду і втручання у діяльність судових органів — загальних апеляційних судів», - підкреслює автор. Вона наголошує, що відповідно до закону, адміністративні повноваження голови вищого спеціалізованого суду, у тому числі й голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССЦКС), поширюються лише на суд, який він очолює. Закон не дає йому жодних прав на управління іншими судами.«Посилання у листі на пункти 1, 10 та 12 статті 34 закону є нічим іншим як юридичним «замилюванням» незаконних намагань узяти під адміністративний контроль апеляційні суди», - пише Оксана Мариненко. Автор підкреслює, що «з правової точки зору, викладену у листі пропозицію можна розцінити не інакше як своєрідне закріпачення голів апеляційних судів». Детальніше читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня» у статті Оксани Мариненко «Кріпосне право для суддів». Нагадаємо, закон «Про судоустрій та статус суддів», що передбачає створення згаданого суду, був прийнятий парламентом 7 липня. 12 серпня президент Віктор Янукович підписав указ про створення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Головою суду був призначений член Партії регіонів Леонід Фесенко.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі