Експерт: Частка малого бізнесу в ВВП набагато менша, аніж всі думають

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Враховуючи податкових оптимізаторів, які працювали на спрощеній системі оподаткування, частка представників малого бізнесу в українському ВВП суттєво менша декларованих 15-16%.

Про це заявив директор головного управління корпоративного бізнесу «Правекс-Банку» Віктор Гладкий під час засідання Фінансового прес-клубу «Кредитування малого та середнього бізнесу», яке відбулося за ініціативи ГО «Ліга фінансового розвитку», а також за підтримки компанії OPEN Knowledge, Київської торгівельно-промислової палати й тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

Експерт наголосив, що отримані після такого аналізу показники малого бізнес у ВВП будуть дуже невисокими на фоні інших країн. «Навіть без особливої сегментації ми вже відчуваємо, що цей відсоток дуже низький», - зауважив В.Гладкий.
За його словами, враховуючи менші обороти малого бізнесу в Україні, він, по суті, за європейськими мірками є мікробізнесом.
Представник «Правекс-Банку» нагадав, що якщо згідно українського законодавства до малого бізнесу відносяться підприємства з оборотом до 70 млн грн, то в Європі градація наступна: до 2 млн євро – це мікробізнес, від 2 до 10 млн – це малий бізнес, від 10 до 50 млн євро – це середній.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі