Єгиптяни знайшли спосіб координуватися за допомогою Twitter

Поділитися
© zimbio.com
У Єгипті запустили новий сервіс, який дозволяє мешканцям цієї арабської країни відправляти на Twitter голосові повідомлення телефоном. У такий же спосіб можна прослухати залишені на сайті повідомлення інших користувачів. Про це в понеділок, 3 січня, повідомив телеканал «Аль-Джазіра» на своєму офіційному блозі.

За допомогою нового сервісу Speak To Tweet опозиція зможе більш організовано керувати протестами й обійти глобальну заборону на використання інтернету на території Єгипту. Для того, щоб прослухати залишені повідомлення, необхідно зателефонувати за певними номерами телефону або ж зайти на аккаунт @ speak2tweet.

Рішення про відключення інтернету по всій країні чинна влада прийняла 28 січня 2011 року. Відключені від світу були навіть офіційні сайти уряду і президента Єгипту. За кілька днів до глобального відключення, влада заборонила доступ до соціальної мережі Facebook, сервісу мікроблогів Twitter і поштового сервісу Google Mail.

Деякі користувачі все одно залишали повідомлення на вказаних сайтах за допомогою мобільних телефонів і мережних «дзеркал». Тоді уряд Єгипту вирішив відключити мобільний зв'язок, який не функціонував добу. Потім можливість говорити по мобільних телефонах була відновлена.

Експерти в області комунікацій назвали єгипетські заходи щодо відключення засобів спілкування безпрецедентними в новітній історії. В інших країнах, де практикували мережеву цензуру, - Китай, М'янма, Іран, Туніс - заборона була виключно на окремі ресурси чи сервіси, але Глобальну мережу ніколи не було відключено цілком.

Facebook, Twitter та інші засоби мережевої комунікації опозиція використовує для організації й висвітлення акцій протесту, спрямованих проти режиму чинного президента Хосні Мубарака.

Масові заворушення почалися в Каїрі й інших містах 25 січня і тривають вже майже тиждень. За час заворушень понад 100 людей загинуло, кілька тисяч отримали поранення.

За матеріалами офіційного блога «Аль-Джазира», Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі