Джуліан Ассанж не збирається приїжджати в Росію

Поділитися
Джуліан Ассанж не отримував російську візу і не планує відвідувати Росію, повідомив адвокат засновника WikiLeaks Марк Стівенс.

За словами захисника Ассанжа, його клієнт не має права залишати Великобританію до закінчення розгляду його справи. Таким чином, підкреслив Стівенс, Ассанж не зможе найближчим часом куди-небудь виїхати з Лондона, де на даний момент він перебуває під домашнім арештом в очікуванні судового засідання у справі про екстрадицію до Швеції.

Стівненс зазначив, що не уявляє, коли його клієнт зможе спокійно виїхати з Великобританії. Як орієнтир він назвав Різдво 2011 року, тобто 25 грудня.

Про те, що Ассанж планує приїхати до Росії, заявив 20 січня один із засновників російського фонду "Друзі WikiLeaks" Ісраель Шамір. Він стверджував, що засновник WikiLeaks вже оформив собі візу і, можливо, приїде через три тижні.

Нагадаємо, про фонд "Друзі WikiLeaks" стало відомо 17 січня. Крім Шаміра, його засновниками названі Максим Кантор і Володимир Лейбін, а також ще кілька людей, імена яких не оприлюднюються. Фонд створюється за підтримки журналу "Російський репортер", який, у свою чергу, є партнером проекту WikiLeaks.

За матеріалами: Эхо Москвы, Лента.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі