До початку битви під вітрилами залишилося сім днів - 15 вересня старт WindMaster Regatta

Поділитися
З 15 по 18 вересня на акваторії київського моря пройде п'ятий сезон міжнародних вітрильних змагань WindMaster Regatta.

Всього чотири місяці тому, у травні, спортсмени з Росії, Білорусії, Великобританії та України відкривали яхтовий сезон, змагаючись у весняному етапі WindMaster Regatta.

І ось знову найкращі українські спортсмени збираються на найважливішій події спортивного року українського яхтингу.

Завершуючи сезон 2011 року, на акваторії київського моря протягом чотирьох днів за нагороди WindMaster Regatta змагатимуться майстри спорту міжнародного класу, багаторазові учасники та призери Чемпіонатів Світу та Європи, навколосвітніх перегонів Вольво Оушен Рейс (Volvo Ocean Race). Змагання пройдуть у трьох дивізіонах: олімпійський клас «Зоряний», «ORC Sportboat» і «крейсерсько-перегонні яхти».

Вітрильний спорт знаменитий своїми традиціями та історією. WindMaster Regatta, як провідне змагання українського вітрильного спорту, так само має свої традиції.

Ключова з традицій - принцип чесної боротьби на дистанції і максимальна організаційно-інформаційна підтримка учасників. Плюс чітке дотримання найбільш суворих міжнародних вимог проведення змагань.

Ще одна традиція - передання культури і майстерності юному поколінню яхтсменів. Закладена навесні цього року традиція участі дитячих парусних шкіл у міжнародних змаганнях WindMaster Regatta отримує свій розвиток. У п'ятому, осінньому, сезону регати очікується близько 30 юних яхтсменів з п'яти парусно-спортивних шкіл. Як і в минулих сезонах, одна з дитячих шкіл, отримає найцінніший приз - нову яхту класу «Оптиміст». І це буде вже п'ята дитяча яхта подарована організаторами і учасниками WindMaster Regatta юним українським яхтсменам.

Така підтримка юнацького спорту та динамічний розвиток WindMaster Regatta можливі завдяки активній роботі її Оргкомітету та постійним партнерам регати: АТ «Сбербанк Росії», НАСК «Оранта», Platinum Bank, АСК «ІНГО Україна», «Ілта», ТМ «Cutty Sark», ТМ «PUMA» та іншим українським і міжнародним компаніям.

Окрім традицій WindMaster Regatta відома своїми інноваціями. Так, у попередніх сезонах вперше в Україні були проведені перегони у форматі Чемпіонату Європи у класі «ORC Sportboat», вперше в Україні було здійснено лазерне сканування корпусів яхт для максимально точного розрахунку балів, проведено семінари для учасників регати за системою обміру яхт.

У цьому сезоні в рамках основної регати пройде унікальний для України media-race - перегони журналістів. У суботу 17 вересня спортивні журналісти та редактори провідних ЗМІ візьмуть участь у спільних перегонах, створивши спеціальні журналістські екіпажі. Природно, що за жорсткими правилами змагань, результати екіпажів журналістів не будуть враховуватися в загальному заліку, але самі учасники зможуть на 100% відчути неповторний дух спортивної боротьби під вітрилами.

Організатори WindMaster Regatta запрошують любителів вітрильного спорту, журналістів та просто небайдужих людей відвідати цю яскраву і цікаву подію.

Офіційний сайт регати:
//www.windmaster-regatta.org

Сторінка регати у соціальній мережі Facebook:

https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

ДЛЯ ДОВІДКИ:

WindMaster Regatta - міжнародні вітрильні змагання, які проводяться на акваторії Київського водосховища з 2009 року.

До організаційного комітету WindMaster Regatta входять керівники провідних українських і міжнародних компаній і висококваліфіковані яхтсмени.

З першого сезону флот учасників було поділено згідно зі стандартами Offshore Racing Council (ORC) на дивізіон ORC Sportboat і кілька крейсерсько-перегонних дивізіонів. А восени 2010 року флот регати поповнився олімпійським класом яхт - «Зоряний».

Це дозволило WindMaster Regatta зайняти гідне місце у календарях міжнародних організацій ORC і ISCYRA.

До програми регати включені змагання спортивних яхт класів; ORC Sportboat, крейсерсько-гоночні яхти, яхти класу «Зоряний». А з весни 2011 року програма регати також включає і змагання у дитячо-юнацькому класі «Оптиміст».

WindMaster Regatta - розвиває і передає молодому поколінню українських яхтсменів традиційно складну і багатогранну культуру міжнародного яхтингу.

Команди регати демонструють свою кваліфікацію і якості спортивного характеру перемогами серед кращих.


ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ РЕГАТИ:

Ігор Юшко - Голова правління «Сбербанк Росії», екс-міністр фінансів.

Ігор Годієнко - Голова правління АСК «ІНГО Україна».

Василь Гурєєв - Народний депутат, екс-міністр промполітики, екс-міністр економіки.

Олег Спілка - Голова наглядової ради АСК «Оранта».

Сергій Міщенко - Президент компанії «Ілта-Пежо».

Грег Краснов - Голова правління «Platinum Bank».

Юрій Семенюк - майстер спорту міжнародного класу, учасник навколосвітніх перегонів Вольво Оушен Рейс (Volvo Ocean Race).

Сергій Беспалов - Директор компанії OpenUp! Communications.

ПАРТНЕРИ РЕГАТИ:

АТ «Сбербанк Росії», НАСК «Оранта», Platinum Bank, АСК «ІНГО Україна», «Ілта», Cutty Sark, PUMA, Американська Торгівельна Палата, Дзеркало тижня - України, журнал «Деньги», ІнвестГазета, What`s on, телеканал UBC, «5-й канал», ЛігаБізнесІнформ, Інтерфакс-Україна, OpenUp! Communications, газета «Голос України».

Примітки

*ORC- Offshore Racing Council - Рада Морських Перегонів - незалежна міжнародна організація, яка курує коректність глобального застосування правил обмірювання яхт для участі у змаганнях. Такі правила застосовуються у тих випадках, коли у змаганні беруть участь різні за дизайном яхти.

ORC постійно стежить за коректністю обмірювань яхт, контролює видачу сертифікатів і забезпечує визнання таких сертифікатів по всьому світу.


**ISCYRA - International Star Class Yacht Racing Association - Міжнародна Асоціація перегонових яхт Класу «Зоряний» - міжнародна організація, яка керує класом яхт «Зоряний». Яхту цього класу вперше було побудовано у США у 1910 році і з 1932 року «Зоряний» входить до олімпійської програми.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі