Депутат: Вибухи в Макіївці – це справа рук підлітків або спецслужб

Поділитися
Народний депутат, член фракції НУНС, Юрій Гримчак в ефірі телеканалу ТВі заявив, що, має власні версії причин двох вибухів, що сталися 20 січня в Макіївці Донецької області.

«У мене є дві теорії сьогодні: перша - це неакуратні дії влади, і друга - це підлітки», - зробив припущення народний депутат.

«Кількість людей, які мають професійну підготовку у вибуховій справі, в Донецьку досить велика. Чому? Тому що там є «Взривбуд» - спеціальний підрозділ, який веде вибухові роботи. У кожній шахті є вибухівка, є люди які ведуть промислові вибухові роботи у шахтах. Знайти вибухівку у Донецькій області не є великою проблемою. Тобто люди, які уміють це робити, є у достатньо великій кількості. По друге, чому я вважаю, що це підлітки: чотири мільйони 500-євровими купюрами. Це люди, які не бували у Європі, але спілкувалися із тими, хто бував у Європі - там навіть 100 євро буває проблема поміняти. Дорослі люди знають, що відбувається у Європі», - пояснив він.

Народний депутат також звернув увагу на те, що споруда підприємства «Макієввугілля» та міського виконкому стоять на одній площі, і не зважаючи на те що терористи у записці написали «дістала влада», вибух чомусь відбувся не під міськвиконкомом, а під будівлею вугільного підприємства.

Гримчак також не виключає можливості того, що вибухи організовані українськими спецслужбами. «У нас уже почалися розмови на тему того, що у зв’язку із загрозою тероризму (пам’ятник Сталіну підривали, зараз у Макіївці вибухи) треба більш суворо, більш жорстко ставитися до терористів. А такі розмови ідуть тоді, коли треба згорнути свободу слова, демократичні інститути, і тому подібне. А це - непоганий привід для нашої влади все згадане зробити», - вважає народний депутат.

Нагадаємо, що близько 5 ранку 20 січня в Макіївці сталося два вибухи. Перший стався біля адміністративної будівлі ДП «Макіїввугілля». Другий вибуховий пристрій спрацював біля торгового центру «Голден Плаза».

Як повідомляло DT.UA, невідомі вимагали 4 мільйона євро, повідомивши, що зарядні пристрої закладено і в інших будівлях міста. Вони погрожували, що якщо ці гроші не будуть виплачені, то о 17:00 відбудеться ще 5 вибухів, проте вибухів не було, а влада не підтвердила передачу грошей.

Голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що за фактами вибухів у Макіївці порушено кримінальну справу за статтею «тероризм».

За матеріалами прес-служби ТВі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі