"День гніву" пройшов в 50 містах Сирії

Поділитися
У п'ятницю 29 квітня в Сирії відбувся "День гніву", участь у якому взяли мешканці близько 50 населених пунктів, включаючи Дамаск.

У південному місті Дараа , де на вулиці виведені армійські підрозділи, протягом дня було вбито 11 людей, включаючи чотирьох військовослужбовців.


Водночас джерела каналу "Аль-Джазіра" повідомляють про як мінімум 25 тіл, що лежать на вулицях у центрі міста. При цьому неможливо сказати, коли саме були вбиті ці люди, оскільки деякі трупи вже почали розкладатися. Забрати їх неможливо, оскільки снайпери стріляють по кожному, хто намагається вийти на вулицю.

При цьому частина військовослужбовців перейшла на бік демонстрантів зі зброєю в руках. Внаслідок цього в місті часом починаються перестрілки між лояльними владі військами і перебіжчиками.

Залишити Дараа або в'їхати в місто неможливо, оскільки армійські блок-пости на дорогах нікого не пропускають. При цьому з навколишніх сіл багато мешканців втікають у сусідню Йорданію.


Про жертви протистояння демонстрантів із владою в інших містах Сирії поки нічого не відомо.

Масові антиурядові виступи почалися в Дараа в березні. Після цього вони поширилися на всю країну, включаючи великі міста - Хомс, Ареппо, Латакію, Дамаск та інші.

У цих умовах влада оголосила про зняття режиму надзвичайного положення, що діяв у країні майже півстоліття, і одночасно ввела війська в найбільш неспокійні міста.

Іноземним журналістам сирійські візи наразі не видаються, а тим, хто вже знаходиться там, заборонено переміщатися по країні. Через це інформація, що надходить із Сирії, часом суперечлива і потребує додаткової перевірки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі