Чорноморський флот Росії в Севастополі поповниться кораблями з Балтійського

Поділитися
Чорноморський флот Росії, що базується в українському місті Севастополі, може поповнитися кораблями з Балтійського флоту РФ.

Чорноморський флот Росії, що базується в українському місті Севастополі, може поповнитися кораблями з Балтійського флоту РФ.

"Ми не виключаємо можливості передачі Чорноморському флоту одного-двох сторожових кораблів Балтійського флоту", - повідомив "Інтерфаксу-АВН" у неділю, 25 липня, представник російського військового відомства. Він додав, що це пов'язано, зокрема, із забезпеченням можливості вирішення Росією своїх завдань у Середземному морі.

Нагадаємо, що в 21 квітня 2010 р. у Харкові президент України Віктор Янукович і президент РФ підписали угоду про подовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі на 25 років з 2017 року до 2012 року в обмін на надання Україні знижки  від контрактної  ціни газу.

Балтійський флот РФ базується в Калінінграді. За даними з відкритих джерел, у складі флоту всього чотири сторожові кораблі. У складі Чорноморського флоту – два подібні судна.

У  Росії 25 липня святкують день військово-морського флоту. Урочистості з цього приводу відбуваються і в Севастополі.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі