Число жертв повеней у Бразилії досягло 765 осіб

Поділитися
Число жертв повеней і обвалів у бразильському штаті Ріо-де-Жанейро досягло 765 осіб. Найбільше постраждало місто Нова-Фрібургу, де стихія забрала життя 355 людей.

Рятувальні служби не мають можливості дістатися до деяких затоплених районів і надати людям допомогу. Не допомагає навіть те, що керівництво Бразилії підключило війська до боротьби з наслідками стихії.

Нагадаємо, проливні дощі почалися в штаті Ріо-де-Жанейро ще напередодні Різдва, перетворившись на справжній потоп 10 січня 2011р. Щодня в регіоні випадає місячна норма опадів. Синоптики прогнозують, що в найближчі дні у затоплених районах пройдуть нові зливи.

Жорсткій критиці піддалася влада країни, що дозволяє будівництво житла в зонах зі свідомо високими ризиками виникнення зсувів у сезон дощів. Президент Бразилії Ділма Руссефф пов'язує велику кількість загиблих із самовільними забудовами. За словами голови держави, якщо б будівництво проводилося відповідно до встановлених в країні норм, число жертв було б набагато меншим.


За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі