Частка Internet Explorer на світовому ринку опустилася нижче 60%

Поділитися
Частка браузера Internet Explorer (IE) від корпорації Microsoft на світовому ринку інтернет-браузерів опустилася нижче 60%. Згідно з даними дослідницької компанії Net Applications, за місяць із серпня по вересень 2010 року IE втратив 0,75% (більше, ніж за три попередні місяці разом взяті).
Частка браузера Internet Explorer (IE) від корпорації Microsoft на світовому ринку інтернет-браузерів опустилася нижче 60%. Згідно з даними дослідницької компанії Net Applications, за місяць із серпня по вересень 2010 року IE втратив 0,75% (більше, ніж за три попередні місяці разом взяті).Тим не менше, Internet Explorer продовжує утримувати першу сходинку із 59,65% ринку. При цьому IE7 (10,39%) як і раніше відстає від свого застарілого попередника IE6 (15,55%). Дослідники пояснюють живучість "шістки" тим, що цей браузер встановлений на операційній системі Windows XP, яка набагато більш популярна, ніж Vista (особливо в країнах, що розвиваються). Ймовірно, дещо покращити позиції IE зможе дев'ята версія браузера від софтверного гіганта, який у середині минулого місяця представив публічну бета-версію програми. Друге місце на ринку інтернет-браузерів займає Firefox від компанії Mozilla Foundation (22,96%). Втім, за місяць "вогняній лисиці" вдалося відвоювати лише 0,03% ринку. Трійку лідерів замикає Google Chrome - єдиний браузер, який відзначився за місяць найшвидшим зростанням у 0,46%. Частка "гугловської" програми для перегляду веб-сторінок склала 7,98%. Четверту та п'яту сходинки займають Safari (5,27%) від корпорації Apple і Opera (2,39%), які закріпили свої позиції на 0,11% і 0,02% відповідно. Нагадаємо, веб-браузером компанії Microsoft в липні користувалися 60,7% власників комп'ютерів з підключенням до Інтернету, у червні ринкова частка IE дорівнювала 60,3%, а в травні - 59,7%.

За матеріалами: Net Applications

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі