Британці не підтримали реформу виборчої системи

Поділитися
Переважна більшість британців висловилося на референдумі проти реформи виборчої системи Великобританії.

67,9 відсотка учасників плебісциту підтримали існуючу мажоритарну систему виборів депутатів парламенту. Згідно з нею обраними вважаються кандидати, які отримали просту більшість голосів по виборчому округу, де вони балотуються.

Критики чинної системи заявляють, що в даний час результати виборів відображають не загальне число голосів, поданих за партію, а лише кількість виборчих округів, в яких вона перемогла. Це невигідно для невеликих
партій, відзначають опоненти.
Нова система, запропонована ліберальними демократами на чолі з заступником прем'єр-міністра Британії Ніколасом Клеггом, припускала, що кандидати мали б оцінюватися в пріоритетному порядку.
Поряд з поразкою на референдумі з питання виборчої системи, ліберальні демократи зазнали невдачі і на місцевих виборах. Згідно з першими результатами, отриманими увечері в п'ятницю, партія втратила сотні місць в муніципалітетах.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі