Блок Луценка претендує на МВД, Мін'юст і Генпрокуратуру

Поділитися
Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко розраховує на те, що за підсумками парламентських вибо...

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко розраховує на те, що за підсумками парламентських виборів представники його блоку одержать шанс очолити Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції й Генеральну прокуратуру.

«Ми будемо просити колег по об'єднаному блоку демократичних сил надати нам можливість сформувати у владі блок справедливості», — повідомив Юрій Луценко в інтерв'ю «ДТ».

Він впевнений, що «неможливо відновити справедливість, повагу до закону й верховенство права шляхом призначення окремих героїв на окремі посади».

«Ми вважаємо своїм обов'язком доведення до логічного кінця 18 тисяч кримінальних справ проти чиновників всіх рангів і мастей, — підкреслив колишній глава МВД. — Для цього необхідно міняти гнилу систему. У нас є команда, фахівці й чіткий план дій».

При цьому він додав: «Якщо наша участь у владних структурах буде неможливо, то ми будемо виступити в ролі парламентського сторожа-торпедоносця».

«Ми будемо стерегти закон, а якщо він буде порушений, будемо торпедувати порушників. У тому числі й порушників клятв, даних виборцям, — пояснив Луценко. — Порушать — буде новий Майдан і погроза нового розпуску парламенту. Будемо вчити їх доти, поки вони не навчаться справжньої відповідальності за сказане й зроблене. Ми повинні дресирувати владу як собаку Павлова».

Лідер «Народної самооборони» також заявив, що не проти того, щоб прем'єр-міністром у новому уряді став лідер БЮТ Юлія Тимошенко. «Мій фізичний і політичний вік дозволяє мені пропустити розподіл ключових політичних постів після наступних парламентських і президентських виборів. Я готовий підставити своє плече тим, хто ближче до цієї мети", — сказав він, підкресливши при цьому, що "не це головне».

«Головне — разом зупинити перетворення країни в колонію, що роздирається конфліктами. Заради цього ми готові спокійно сприйняти як прем'єра Тимошенко, так і спікера Безсмертного, або будь-якого іншого політика, на якому зупинить свій вибір «Наша Україна», — запевнив Юрій Луценко.

Повне інтерв'ю Сергія Рахманіна з Юрієм Луценко читайте у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі