Безвізовий режим з Туреччиною викличе питання Євросоюзу, - джерело

Поділитися
Переговори про введення безвізового режиму між Україною і Туреччиною лобіюються Анкарою.

Про це в середу, 26 січня, пише «Коммерсант-Украина» у статті «Дружба на годы и миллиарды».

Як заявляв раніше посол України в Туреччині Сергій Корсунський, пропонується скасувати 30-доларовий візовий збір для короткострокових поїздок, який українці сплачують при перетині кордону, при цьому період короткострокового перебування на турецькій території скорочується з 90 до 60 днів. Україна повинна буде запровадити аналогічну схему безвізових поїздок для турецьких громадян (зараз турки для отримання візи зобов'язані відвідувати українське консульство).

На перший погляд, від скасування візового режиму виграють українці, для яких здешевлюються туристичні поїздки в Туреччину. "Але це тільки на перший погляд, - поділився з виданням один з українських чиновників. - Підписання договору про скасування віз з Туреччиною викличе питання в рамках безвізового діалогу України з Євросоюзом. Тому доти, поки ми не виконаємо план дій безвізового режиму з ЄС , це (введення безвізового режиму з Туреччиною - ред.) навряд чи можливо".

Що стосується угоди про створення зони вільної торгівлі, то учасники переговорів стверджують, що на її прийнятті також наполягає лише Туреччина.

"Це пов'язано з прогресом у переговорах про ЗВТ між Україною та ЄС. Після її підписання турецький ринок відкриється для українських товарів, оскільки у Туреччині підписано договір про митний союз з ЄС. У той же час український ринок для турків залишиться закритим. Анкару така ситуація не влаштовує", - розповів виданню високопоставлений представник українського уряду за підсумками зустрічі президента Віктора Януковича з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі