Бельгія оголосила війну носінню чадри

Поділитися
© Getty Images
Бельгія може стати другою після Франції європейською країною, яка запровадить повну заборону на носіння чадри в громадських місцях. Питання про подібну заборону обговорюється також в Іспанії та Нідерландах.

Нижня палата бельгійського парламенту переважною більшістю голосів затвердила проект закону, що забороняє носіння чадри, нікабу та інших мусульманських жіночих головних уборів, що закривають обличчя. "За" проголосувало 129 депутатів, один - проти, двоє утрималися. Рішення передано на розгляд та затвердження у верхню палату - Сенат, дата обговорення поки не призначена. Раніше близько двох десятків бельгійських міст та громад на комунальному рівні ввели заборону на носіння чадри.

Першою країною Євросоюзу, що заборонила носіння чадри в громадських місцях, стала Франція, відповідний закон там набрав чинності в середині квітня. З тих пір поліція неодноразово виписувала штрафи порушникам у розмірі до 150 євро, а за примушування до носіння чадри може бути призначений штраф до 30 тисяч євро. У Бельгії також планується введення штрафів у розмірі від 15 до 20 євро або тюремне ув'язнення терміном на 7 діб.
Як повідомляє "Німецька хвиля", в Німеччині серед соціал-демократів зростає кількість прихильників заборони на носіння чадри.
"Чадра - це не релігійний символ, це символ гноблення жінок", - заявив заступник голови фракції СДПН у бундестазі Аксель Шефер.
Він підкреслив, що ФРН може пишатися релігійним різноманіттям, що склалося в країні, проте чадра в 21 столітті неприйнятна. Політик, який належить до лівого крила соціал-демократичної партії, повідомив, що має намір виступити в парламенті з відповідною ініціативою.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі