Азаров назвав підвищення пенсійного віку «неминучим»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю газеті «Час регіонів» заявив, що «пенсійну реформу необхідно проводити негайно», а підвищення пенсійного віку назвав «неминучим».

«Пенсійна реформа назріла, вона необхідна - це ми людям прямо говоримо», - сказав М. Азаров.
«Вона, безумовно, непроста, але вона повинна стимулювати наших людей створювати собі пенсію індивідуально, збільшуючи накопичувальних фондів. Саме на підготовку до їх створення будуть спрямовані основні сили в цьому році. Вже починаючи з 2012 року перші 3 млрд. надійдуть в накопичувальних фондів. Потім планується зростання: 2013 рік - це буде 6,5 млрд., 2014 рік - це буде вже 9,8 млрд. і так далі», - повідомив прем'єр-міністр.
«Накопичення в подібних фондах, які будуть як державними, так і недержавними, ми будемо страхувати шляхом розміщення їх коштів під державні гарантії. Це абсолютно безпрограшна система, і можна сміливо сказати людям, що вони будуть не просто збирати свої гроші на пенсію, а й отримувати відсотки на ці пенсії. При цьому неминуче підвищення пенсійного віку буде розтягнуто в часі на 10 років. Це максимально «м'який» перехід з сьогоднішнього безвихідного стану до бездефіцитної роботі Пенсійного фонду і гарантованої гідної пенсії, накопиченої людиною на свій власний розсуд», - сказав М. Азаров.
Нагадаємо, що пенсійну реформу можливо буде прийнято в парламенті вже наступного тижня. Проведення реформи вимагає основний кредитор української влади - Міжнародний валютний фонд.
Варто також зазначити, що накопичувальна система ніяк не гарантує збереження вкладень майбутніх пенсіонерів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі