Активіста «податкового Майдану» звільнили з СІЗО під підписку про невиїзд

Поділитися
Апеляційний суд скасував постанову районного суду щодо продовження терміну утримання під вартою журналіста Ігоря Гаркавенка, який обвинується у пошкодженні гранітної плитки на Майдані під час мітингу проти Податкового кодексу.

"І.Гаркавенко, який приходив на Майдан у листопаді 2010 року в якості журналіста з метою написання репортажу, близько двох місяців перебував під вартою за звинуваченням у безглуздому нібито пошкодженні гранітної плитки, хоча під час встановлення наметів його в містечку не було взагалі" -відзначили у прес-службі ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції".

Районний суд продовжив йому термін утримання під вартою ще на 2 місяці.

3 березня Апеляційний суд Києва своїм рішенням скасував ухвалу райсуду і звільнив з-під варти Ігоря Гаркавенка під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, Ігоря Гаркавенка, як і інших затриманих протестуючих «Майдану-2», звинуватили у пошкодженні гранітної плитки на центральній площі Києва і в завданні збитків на сотні тисяч гривень.

На засіданні суд розглянув скаргу захисту Гаркавенка на продовження утримання під вартою до чотирьох місяців.

1 березня адвокат Ігоря Гаркавенка, заявив про те, що слідство ігнорує аргументи захисту. За його словами, суди продовжують термін арешту Гаркавенку «всупереч фактам, закону і здоровому глузду».

На рішення суду вплинуло те, що у день затримання Ігор Гаркавенко вийшов перший день на роботу і те, що він має власне житло і роботу в Києві.

За три дні до суду Ігор Гаркавенко оголосив голодування, мотивуючи це тим, що втратив будь-яку надію на справедливий суд.

Справа Гаркавенка перебувала під особистим контролем омбудсмена Ніни Карпачової, її представники відвідують всі судові засідання.

Масові протести підприємців проти Податкового кодексу почалися в Україні у кінці листопада. Тоді учасники акції вимагали від президента Віктора Януковича накласти вето на прийнятий парламентом Податковий кодекс.

За матеріалами УНІАН, ТСН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі