Ахметов: Дострокові вибори повинні пройти восени

Поділитися
Дострокові вибори до Верховної Ради повинні пройти восени після того, як парламент внесе необхідні зміни у виборче законодавство, — заявив у коментарі «ДТ» народний депутат Рінат Ахметов.

Дострокові вибори до Верховної Ради повинні пройти восени після того, як парламент внесе необхідні зміни у виборче законодавство, — заявив у коментарі «ДТ» народний депутат Рінат Ахметов.

Основною причиною згоди коаліції на дострокові вибори він назвав прагнення не поглиблювати політичну кризу та «повернути стабільність і зберегти цілісність України» за відсутності рішення Конституційного суду.

«Абсолютно усвідомлено ми вирішили погодитися на проведення виборів. Ні про які гарантії й посади мова не йшла. Це взагалі не обговорювалося», — запевнив Ахметов.

При цьому він також наголосив: «Ми готові до дострокових виборів, але ми хочемо чесних виборів. Провести їх у липні неможливо. Наша партія не зацікавлена в тому, щоб легітимність результатів дострокових парламентських виборів була поставлена під сумнів із самого початку».

Крім того, за його словами, шанс пройти у новий парламент повинні отримати не тільки великі політичні сили.

«Ми не повинні позбавляти шансу «міноритарні» політичні партії. Незалежно від кольору, ті, кому не вистачило відсотка для подолання бар'єру в 2006-му, повинні отримати можливість поборотися за голоси виборців», — зазначив депутат.

«У стислий термін і влітку це зробити практично неможливо. Тому вибори повинні пройти восени. Після того, як парламент внесе необхідні зміни у виборче законодавство», — заявив Ахметов.

Докладніше читайте у статті «Рінат Ахметов: Вибори повинні пройти восени» у свіжому випуску «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі