МОЗ дозволило роботу ресторанів: що можна і що заборонено

Інфографіка
Поділитися
МОЗ дозволило роботу ресторанів: що можна і що заборонено
Нові правила діятимуть до закінчення карантину.

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило нові правила роботи ресторанів, які набудуть чинності з 5 червня в межах послаблення карантину.

Як йдеться у повідомленні МОЗ, у ресторанах України запрацюють такі правила:

- обов'язковий температурний скринінг всіх працівників перед початком роботи. Якщо температура тіла перевищує 37,2, такий працівник до роботи не допускається;

- на вході в заклад або поряд з місцем видачі замовлень повинно бути організоване місце для обробки рук антисептиком;

- біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися відстані не менше 1,5 метра;

- відстань не менш ніж 1,5 метри між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);

- меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно має бути зроблене з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Дозволяється видача одноразових меню з їх подальшою утилізацією;

- видача замовлень багаторазового посуді допускається тільки в тому випадку, якщо його потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині;

- прилади повинні бути в індивідуальних паковуваннях.

Водночас заборонені:

- самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника ресторану;

- функціонування дитячих кімнат;

- проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних заходів за участю понад 10 осіб;

- приготування їжі на відкритих кухнях;

- функціонування зон самообслуговування;

- очікування в черзі (зокрема і санвузли) в приміщеннях ресторану.

Своєю чергою адміністрація ресторану повинна забезпечити:

- постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

- вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком та в кінці зміни;

- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Відвідувачі повинні:

- обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

- дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

- заходити і пересуватися по території установи в масці, що прикриває ніс і рот, однак сидіти за столом можна без маски.

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Читайте також: По Києву можна пересуватися лише приватними автомобілями – КМДА

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб.

Датою третього етапу стало ослаблення 1 червня. Тоді відновили роботу фітнес-центри, басейни і спортивні майданчики, а також відкрили міжобласні пасажирські перевезення і залізницю. У вишах і професійно-технічних коледжах дозволено проведення сесій.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин - рішення про пом'якшення або посилення обмежень приймає місцева влада з урахуванням епідситуації в регіоні.

Докладніше - у статті Юлії Самаєвої "Розумний карантин" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі