В Україні будуть продавати запатентовану продукцію - Україна - dt.ua

В Україні запатентують херсонський кавун, гуцульську бринзу і мелітопольську черешню

14 лютого, 03:07 Роздрукувати

Продукти з географічним зазначенням значно вище цінуються в країнах Європи як автентичні і високоякісні.

Виробники хочуть запатентувати херсонський кавун © Телеканал «24»

Серед продуктів, які незабаром можуть отримати географічні зазначення, - херсонський кавун, гуцульська бринза і мелітопольська черешня.

Сім херсонських організацій, що представляють баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу увійшли до новоствореної Асоціації виробників херсонського кавуна.

Першим поставленим перед Асоціацією завданням вони позначили реєстрацію географічного зазначення для своїх кавунів, повідомила прес-служба проекту "Географічні зазначення в Україні" на сторінці Facebook.

Слідом за баштанниками реєстрацію географічного зазначення для своєї продукції вирішили зробити виробники закарпатського сиру і садівники Мелітополя, які вирощують черешню.

Для українського споживача продукти з патентованим географічним зазначенням незвичні, вони не беруть це до уваги, тоді як європейський покупець знає, що такий вид продукції – це якість, відсутність підробки, екологічність і відмінний смак. Крім того, таке маркування пов'язане з культурою країни-виробника, традиціями та автентичністю.

Для виробників це вигідно тим, що така продукція коштує дорожче, а попит на неї значно вище, ніж на звичайну.

Читайте також: Україна має намір продавати фрукти і ягоди в Китай

Зазначимо, раніше експерти склали рейтинг найбільш запитуваних експортних продуктів з України. В ТОП-10 увійшли заморожена малина, заморожена полуниця, очищений волоський горіх, тепличні томати, лохина, нелущений волоський горіх, суниця садова заморожена, черешня, огірки тепличні, часник, брокколі заморожена, цвітна капуста заморожена і яблука.

За матеріалами: DT.UA /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №6, 16 лютого-22 лютого Архів номерів | Зміст номеру < >