Супрун назвала неповноцінне харчування причиною кожної п'ятої смерті у світі - Україна - dt.ua

Супрун розповіла про смертельну небезпеку неповноцінного харчування

10 квітня, 12:20 Роздрукувати

За словами в.о. міністра охорони здоров'я, нездорове харчування є основною причиною смертей в світі.

Неповноцінне харчування стало причиною 22% смертей серед дорослих у 2017 році

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про те, що неповноцінне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. "Неповноцінне харчування спричиняє більше смертей, ніж куріння, високий тиск і інші чинники ризику", - написала вона на своїй сторінці на Facebook з посиланням на масштабне дослідження, опубліковане в журналі Lancet.

За словами Супрун, неповноцінне харчування - це те, до якого входить занадто багато солі, недостатньо цільнозернових продуктів і свіжих фруктів, а також мало горіхів, омега-3 жирних кислот і клітковини. Вона також зазначає, що з неповноцінним харчуванням пов'язано більше 50% смертей, викликаних харчуванням. Тільки у 2017 році 11 мільйонів (22% всіх смертей серед дорослих) були пов'язані з неповноцінним харчуванням і недостатнім вживанням цих продуктів.

"Крім смертності неправильне харчування впливає на показник DALY. Це кількість років здорового життя, втрачених в результаті хвороби або смерті. Внаслідок поганого харчування втрачено 255 мільйонів років здорового життя - це становить 16% від DALY серед дорослих всього світу ", - зазначає в.о. міністра.

Розповіла Супрун і про те, як поліпшити раціон:

  • Зменшити вживання солі
  • Обирати цільнозернові продукти замість хліба з білої муки або батона
  • Їсти більше фруктів і овочів (свіжих або заморожених)
  • Не їсти багато цукру (не більше 32-50 грамів на день)
  • Контролювати розмір порції. 

Раніше Супрун дала українцям і інші поради: як правильно чхати, як правильно їсти сало і так далі. Детальніше читайте в матеріалі DT.UA.

Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Останній Перший Популярні Усього коментарів: 1
  • Alexandr  Romanenko Alexandr Romanenko 13 травня, 10:45 В країнах світу уже давно винайшли спосіб вирішення цієї проблеми. При приготуванні їжі використовують сіль зі зменшеним вмістом натрію з добавками калію. Таким чином вирішуються декілька проблем, а саме - нормалізується вживання натрію, зменшується дефіцит калію в харчуванні, а також понижується поріг смакової чутливості до натрієвої солі і людина перестає пересолювати їжу. Особливо така сіль буде корисною для людей з підвищеним артеріальним тиском. Адже натрій притягує воду та збільшує кількість позаклітинної рідини, яка тисне на стінки судин. згоден 1 не згоден 0 Відповісти Цитувати ДякуємоПоскаржитись
Випуск №22-23, 15 червня-21 червня Архів номерів | Зміст номеру < >