2386 осіб у 2017 р. звернулися за медичною допомогою через травми, завдані працівниками поліції

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
2386 осіб у 2017 р. звернулися за медичною допомогою через травми, завдані працівниками поліції © МВС України
Насправді таких фактів набагато більше. Однак їх не фіксують лікарі, або не розслідують.

Тільки за офіційними даними закладів охорони здоров'я, 2386 осіб у 2017 р. звернулися за медичною допомогою через травми, завдані працівниками поліції. І з кожним роком таких звернень стає більше. Медики фіксують травми голови (30,12% з усіх видів травм), корпусу тіла, кінцівок, множинні травми.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Тетяна Курманова. За її словами, експерти вважають, що насправді таких фактів набагато більше. Однак їх не фіксують лікарі, або не розслідують.

Дослідження "Неналежне поводження в діяльності Нацполіції України: виявлення, поширеність, причини" провів Експертний центр з прав людини у співпраці з Управлінням забезпечення прав людини Нацполіції в рамках спільного проекту ЄС і РЄ "Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні".

"В країні немає офіційно затвердженого механізму фіксації слідів тортур (багато країн світу використовують для цього Стамбульський протокол). А медстандарти застаріли: досі використовуються правила судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, розроблені у 1995 р", - зазначає автор.

Детальніше про тортури в поліції читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Невидимий ховрах: чому катування в поліції стали нормою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі