Новини науки - Вживання горіхів знижує ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань - вчені - Новини IT і науки - dt.ua

Вживання горіхів знижує ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань - вчені

5 грудня, 2016, 15:03 Роздрукувати

Щоденне вживання 20 грамів горіхів знижує ризик розвитку раку на 15%.

Вживання 20 грамів горіхів щодня знижує ризик розвитку раку

Вчені заявили про те, що щоденне вживання 20 грамів горіхів дозволяє знизити ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань, діабету та інших хвороб. Висновки дослідників опубліковані в журналі BMC Medicine.

У ході дослідження вчені розглянули 29 наукових публікацій та проаналізували результати робіт, проведених з 1947 по 2016 рік, участь у яких взяли 819 448 осіб з різними захворюваннями, в тому числі інсультом, ішемічною хворобою серця, серцево-судинними захворюваннями, раком. Потім розподіл патологій пов'язали з кількістю горіхів в раціоні.

Читайте також: Вживання аспірину здатне продовжити життя – вчені

Результати показали, що щоденне вживання 20 грамів горіхів пов'язане зі зниженням ризику розвитку ішемічної хвороби серця на 30%, раку — на 15%, діабету — майже на 40%, передчасної смерті — на 22%. Також на 50% споживання горіхів знижувало смертність від респіраторних захворювань. При цьому більша кількість горіхів (понад 20 грамів на день) впливала на стан здоров'я незначним чином.

Раніше вчені заявили про те, що апельсини та інші цитрусові фрукти можуть допомогти в боротьбі з ожирінням і хворобами, яке воно викликає.

За матеріалами: Naked Science /
Залишайтеся в курсі останніх подій! Підписуйтесь на наш канал в Telegram
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №34, 15 вересня-21 вересня Архів номерів | Зміст номеру < >