Вчені навчилися замінювати їжу «димом» - Технології - dt.ua

Вчені навчилися замінювати їжу «димом»

28 січня, 2011, 06:41 Роздрукувати

Унікальний пристрій під назвою Le Whaf дозволяє вивести дієти на новий рівень, замінюючи реальні страви димом.

 

Виглядає все таким чином: людина нахиляється над посудиною, схожою на круглий акваріум. Бере до рота скляну соломинку і буквально вдихає страву. Наприклад, так можна спробувати лимонний пиріг. Розробники стверджують, що смак пирога, який вдихається, не відрізнити від реального.

Основна перевага винаходу - подібна трапеза не загрожує набором зайвої ваги, однак задовольняє смакову потребу в чомусь солодкому. Створили цю машину вчені з Гарварду під керівництвом професора Девіда Едвардса. Він впевнений, що вже цієї осені Le Whaf стануть продавати у Франції за цілком помірною ціною, а це гарантує популярність пристрою.

Le Whaf можна використовувати навіть для вдихання алкоголю. Точно вийде подихати віскі. Для цього необхідно налити в основу пристрою 50 мілілітрів напою. Подихати їжею - вже завдання складніше. Якщо ви хочете спробувати томатний суп, то попередньо потрібно купити його особливу рідку версію, створену групою Едвардса.

Наливши рідину в основу, необхідно натиснути на кнопку і хмара диму моментально заповнить скляну посудину. Щоб випустити дим, збоку є носик. До того як хмара осяде проходить в середньому хвилина. У самому ж пристрої відбуваються більш складні речі, ніж звичайна конденсація і випаровування. Пристрій наповнено п'єзоелектричними кристалами, які швидко вібрують, коли пристрій увімкнений, тим самим, створюючи ультразвукові хвилі.

Ці хвилі дозволяють чергувати високий і низький тиск у рідині, що призводить до її закипання і в підсумку перетворення на маленькі краплі, що схожі на хмару.

 

За матеріалами worldnews

Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №1287, 21 березня-27 березня Архів номерів | Зміст номеру < >