Добавка в корм зробить кішок гіпоалергенними - Технології - dt.ua

Вчені знайшли спосіб зробити кішок гіпоалергенними

29 липня, 2019, 16:37 Роздрукувати

Дослідники розробили спеціальну добавку в корм.

Спеціальна добавка в корм може допомогти в боротьбі з алергією на кішок

Вчені з Nestlé Purina Research розробили харчову добавку в котячий корм, яка дозволяє зробити цих тварин гіпоалергенними. Добавка пов'язує небезпечний білок в слині і послаблює основну причину алергії на кішок. Ефективність добавки вже була підтверджена експериментально, повідомляє Naked science.

Дослідники запропонували додавати в корм невелику кількість антитіл до білка Fel. У ході попереднього дослідження вчені спостерігали за 105 домашніми кішками, які протягом 10 днів отримували антитіла. В результаті вміст Fel d1 у виділеннях їхніх слинних і сальних залоз впало на 47%, а у 11 добровольців, які страждають від алергії на кішок, прояви хвороби істотно ослабли.

Білок котячих Fel d1, що міститься в їхній сечі, слині і сальних виділеннях, разом з ними в достатку і потрапляючи на шерсть. За оцінками вчених, до 20% людей страждають від алергії на кішок, у 95% випадків вона викликається контактом саме з Fel d1. Антитіла, що зв'язують цей білок, давно створені, однак спроби використати їх у складі "таблеток від котячої алергії" марні, оскільки молекули не виживають в шлунково-кишковому тракті людини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Вчені розповіли про значення кольору пір'я птахів для польоту

Раніше японські вчені заявили про те, що коти так само добре, як і собаки, можуть впоратися з деякими тестами на пам'ять, що означає, що вони можуть бути такими ж розумними.

За матеріалами: Naked Science /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №1281, 8 лютого-14 лютого Архів номерів | Зміст номеру < >