Вчені розповіли про небезпеку вживання парного молока

Поділитися
Вчені розповіли про небезпеку вживання парного молока Вживання парного молока підвищує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій © rus-img2.com
Вживання парного молока збільшує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій.

Американські вчені заявили про те, що вживання парного молока збільшує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій.

У ході дослідження вчені вивчили бактерію Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт і викликає лихоманку, блювоту і діарею. У 2016 році у штаті Колорадо з кампілобактеріозом госпіталізували 12 осіб, при цьому порівняно з 1993 роком кількість інфікованих зросла в чотири рази.

На думку дослідників, негативна зміна епідеміологічної картини пов'язана з високим попитом на парне молоко в штаті, незважаючи на те, що влада Колорадо заборонила його продаж.

Вченим вдалося з'ясувати, що вживання непастеризованого молока збільшує ризик захворювання кампілобактеріозом у 150 разів. Особливо наголошується, що Campylobacter jejuni стійкі до популярних антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.

Раніше китайські вчені заявили про те, що вживання гарячого чаю підвищує ризик розвитку раку стравоходу. При цьому, такий ризик у два-п'ять разів вищий у тих, хто схильний до паління або вживання алкоголю у великих кількостях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі