Новини науки - Вчені розповіли про небезпеку вживання парного молока - Новини IT і науки - dt.ua

Вчені розповіли про небезпеку вживання парного молока

13 лютого, 12:50 Роздрукувати

Вживання парного молока збільшує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій.

Вживання парного молока підвищує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій © rus-img2.com

Американські вчені заявили про те, що вживання парного молока збільшує ризик розвитку стійких до антибіотиків інфекцій.

У ході дослідження вчені вивчили бактерію Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт і викликає лихоманку, блювоту і діарею. У 2016 році у штаті Колорадо з кампілобактеріозом госпіталізували 12 осіб, при цьому порівняно з 1993 роком кількість інфікованих зросла в чотири рази.

На думку дослідників, негативна зміна епідеміологічної картини пов'язана з високим попитом на парне молоко в штаті, незважаючи на те, що влада Колорадо заборонила його продаж.

Вченим вдалося з'ясувати, що вживання непастеризованого молока збільшує ризик захворювання кампілобактеріозом у 150 разів. Особливо наголошується, що Campylobacter jejuni стійкі до популярних антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.

Читайте також: Вчені визначили найшвидшу істоту на Землі

Раніше китайські вчені заявили про те, що вживання гарячого чаю підвищує ризик розвитку раку стравоходу. При цьому, такий ризик у два-п'ять разів вищий у тих, хто схильний до паління або вживання алкоголю у великих кількостях.

За матеріалами: РИА Новости /
Залишайтеся в курсі останніх подій! Підписуйтесь на наш канал в Telegram
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №18-19, 19 травня-25 травня Архів номерів | Зміст номеру < >