Рак - Вчені назвали продукти, які здатні запобігти розвитку раку - Технології - dt.ua

Вчені назвали продукти, які здатні запобігти розвитку раку

4 листопада, 2017, 14:00 Роздрукувати

Дослідники виявили зв'язок між запаленням і внутрішньоклітинними процесами.

Ряд продуктів здатний запобігти запальним процесам © Lenta.ru

Вчені з університету Уоріка виявили раніше невідомий зв'язок між запаленням і внутрішньоклітинними процесами, що може допомогти в профілактиці і лікуванні багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, в тому числі раку. Висновки дослідників опубліковані в журналі Nature.

Вчені довели, що внутрішньоклітинний механізм автофагії — поглинання клітиною власних шкідливих або пошкоджених елементів — при некоректній роботі здатний викликати запалення. Це відкриття може допомогти у лікуванні і профілактиці раку товстої кишки або хвороби Крона.

Ряд продуктів надає позитивний вплив на роботу процесу автофагії і, отже, допомагає запобігати запальним процесам та захворюванням шлунково-кишкового тракту. До їхнього числа належать гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Читайте також: Музикант зіграв мелодію на саксофоні під час видалення пухлини мозку

Раніше вчені знайшли докази безпосередньої залежності між вживанням алкоголю і розвитком раку. Алкоголь може стати причиною розвитку, щонайменше, семи видів раку, а не тільки раку печінки, як вважалося раніше.

За матеріалами: РИА Новости /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №38, 12 жовтня-18 жовтня Архів номерів | Зміст номеру < >