“Їжа з повітря”: білок, який видобувають без тварин та рослин, набирає популярності

Поділитися
“Їжа з повітря”: білок, який видобувають без тварин та рослин, набирає популярності Біореактор, у якому виробляють білок солеїн (solein) © Solein
У разі комерційного успіху продукт може врятувати від проблем, які створює для клімату тваринництво.

Перший у світі комерційний завод з виробництва поживного та універсального білка, який видобувають за допомогою повітря та бактерій, почав працювати у Фінляндії. Компанія Solar Foods, яка запустила підприємство, назвала продукт солеїн (solein – сонячний білок), пише New Atlas.

Їстівний білок виробляють мікроби, які харчуються вуглекислим газом, воднем та киснем. Після ферментації та сушіння виходить жовтуватий порошок, який, як повідомляється, має «легкий аромат» та «нотки умамі, що натякають на горіховий та вершковий смак». Завдяки цьому він має широкий потенціал для заміни молочних продуктів з високим вмістом білка.

Вперше спосіб вирощування їжі "з повітря" застосувало ще у 1970-х космічне агентство NASA, але тоді не вистачило потужності для розвитку і ідею відклали.

До слова, раніше вчені виявили незвичайну користь, яку здатний принести напій комбуча.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі