Бактерії - Бактерії, що виробляють цукор, випробують на орбіті - Технології - dt.ua

Бактерії, що виробляють цукор, випробують на орбіті

27 листопада, 2015, 17:55 Роздрукувати

Мікроорганізми відправлять у космос у 2017 році.

Бактерії будуть відправлені в космос у 2017 році © Lenta.ru

Вчені планують випробувати на навколоземній орбіті генномодифіковані бактерії, що виробляють цукор. У майбутньому бактерії планують використовувати в якості автономного джерела живлення для космічних польотів. Повідомлення про це було поширене видання New Scientist.

Бактерії будуть відправлені в космос німецьким супутником Eu: CROPIS в 2017 році. У ході експерименту дослідники планують перевірити, наскільки добре вони переносять запуск, космічну радіацію і знижену гравітацію. Супутник проведе на орбіті півроку, рухаючись зі швидкістю, достатньою для імітації марсіанської гравітації. Бактерії також випробують в умовах місячної гравітації і невагомості.

Читайте також: Вчені припустили наявність навколо Землі "волосся" з темної матерії

В основі досліджуваної системи лежить планктон Anabaena: ці організми виробляють цукор з двоокису вуглецю, води і сонячного світла (за допомогою фотосинтезу). На борту супутника мікроби Bacillus subtilis будуть перетворювати сахарозу від Anabaena на червоний пігмент. Спеціальний датчик зафіксує зміни кольору, що покаже, наскільки добре планктон функціонує в умовах космосу. Перевірити це на Землі не вийде, оскільки супутник згорить в атмосфері. Вчені побоюються, що спори Anabaena не проростуть після регідрації на борту супутника.

Раніше повідомлялося про те, що бактерії навчилися протистояти антибіотикам "останньої надії".  Це означає, що незабаром можлива поява бактерій, стійких до всіх відомих типів ліків, і такі гени стійкості вже помічені у бактерій, які вражають людей.

За матеріалами: Lenta.ru /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №30, 17 серпня-23 серпня Архів номерів | Зміст номеру < >