"Зоря" вперше в історії увійшла до топ-4 Прем'єр-ліги України

Поділитися
"Зоря" вперше в історії увійшла до топ-4 Прем'єр-ліги України "Зоря" вперше в історії посіла четверте місце в чемпіонаті України © ФК Зоря
У далекому 1972 році "Зоря" сенсаційно стала чемпіоном СРСР, а невдовзі двічі грала у фіналі Кубка. З тих пір луганчани не могли похвалитися серйозними досягненнями.

У заключному турі чемпіонату Прем'єр-ліги України луганська Зоря зіграла внічию 1:1 з полтавською "Ворсклою" і гарантувала собі фініш на четвертому місці першості.

Рахунок на 42-й хвилині відкрив Філіп Будковський, який з 9 голами став кращим бомбардиром команди в нинішньому сезоні. Полтавці, який до цього поєдинку перемагали в семи матчах поспіль, зрівняли рахунок у середині другого тайму - відзначився Антон Шиндер. Таким чином, "Зоря" фінішувала у топ-4 Прем'єр-ліги. Такого успіху луганська команда домоглася вперше у своїй довгій історії.

Зоря - Ворскла - 1:1 (1:0)

Голи: Будковський, 42 (1:0). Шиндер, 67 (1:1).

"Зоря" (Луганськ): Шевченка, Пилявський (Гордієнко, 46), Білий, Опанасенко (Ярмаш, 62), Вернидуб, Грицай, Любеновіч, Караваєв (Петряк, 62), Хомченовський, Каменюка, Будковський.

"Ворскла" (Полтава): Богуш, Сапай, Даллку, Тобто Ткачук, Сімінін, А. Ткачук (Пердута, 70), Скляр, Громов, Турсунов (Маркоскі, 89), Шиндер, Ковпак (Міщенко, 75).

Покарання: Будковський, 31. Білий, 40. Шиндер, 56. Турсунов, 57. Скляр, 63. Е. Ткачук, 82. Шевченка, 90+5 (попередження). Будковський, 57. Шиндер, 78 (видалення).

Суддя: Арановський (Київ), Муравйов (Маріуполь), Шамека (Маріуполь).

29 травня. Запоріжжі. Стадіон "Славутич-Арена".

Раніше луганчани вигравали чемпіонат СРСР - у далекому 1972-му, а в 1974 і 1975 команда грала у фіналі Кубка. У сезоні-2006/07 луганчани повернулися в еліту українського футболу після більш ніж 10 років поневіряння по нижчим дивизионам. Довгий час "Зоря" вважалася командою рівня середняка/аутсайдера, до того ж до "чорно-білим" прикріпився неприємний ярлик дружнього для донецького "Шахтаря" клубу.

Читайте також: Вперше у збірній України буде представлено п'ятеро футболістів "Зорі"

Так було аж до минулого сезону: команда Юрія Вернидуба волею випадку (дискваліфікація на один євросезон донецького "Металурга") отримали путівку в Лігу Європи і ледь не пробилися в основний турнір змагань. Лише у вирішальному раунді відбору "Зоря" була зупинена іменитим "Феєноордом". А незабаром послідувала і перша за більш ніж 20 років перемога над донеччанами - 1:0. Тоді капітан команди Микита Каменюка заявив, що більше його команду не зможуть звинуватити у підігруванні "гірникам".

Також у сезоні-2014/15 луганчанам вдалося двічі зіграти внічию з "Динамо" (2:2 і 2:2) і здолати "Дніпро" 2:0. Слід зазначити, що "Зоря" проводила домашні матчі на стадіоні "Славутич-Арена" у Запоріжжі.

"Зоря" буде представляти Україну в Лізі Європи: команда стартуватиме з другого відбіркового раунду. Також компанію луганчанам складе і недавній суперник - "Ворскла", яка в підсумку залишилася на п'ятому місці.

Додамо, що в іншому матчі 26-го туру "Волинь" зіграла внічию 1:1 з донецьким "Металургом". Ерік Бікфалві забив гол і з 16 голами наздогнав Алекса Тейшейру бомбардирських перегонах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі